Английският шампион Манчестър Сити е започнал преговори с полузащитника на Борусия Дортмунд Джуд Белингам, твърди журналистът на „Daily Mail“ Майк Кийгън. Според информацията му отношенията между „гражданите“ и „жълто-черните“ са доста добри, особено след трансфера на Ерлинг Халанд на „Етихад“ по-рано това лято.

Смята се, че именно норвежкият голмайстор може да бъде в основната на това Белингам да бъде убеден да избере Ман Сити за следващата стъпка в кариерата си. Кийгън разкрива, че хора, запознати със ситуацията, смятат, че Белингам ще премине на „Етихад“.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Той добавя, че представянето на англичанина на Световно първенство може да качи допълнително цената на английския национал за следващото лято, а също така и, че бившият футболист на Бирмингам Сити няма да изпълни договора си с Дортмунд, който изтича в края на сезон 2024/2025.

Може би единствената пречка за подобен трансфер в момента е именно цената, която Дортмунд ще поиска, за да продаде Белингам, тъй като, за разлика от Халанд, в договора на полузащитника няма клауза за откупуване. Според информациите в Германия от „Сигнал Идуна Парк“ ще поискат около 150 милиона евро за услугите на своята млада звезда.

Сериозен интерес към Белингам има още от страна на Ливърпул, който се смята за фаворит за подписа му, както още от Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид.