Манчестър Сити отхвърли спекулациите, че Серхио Агуеро може да напусне клуба след края на настоящия сезон.

Аржентинският нападател подхрани съмненията относно своето бъдеще и засили спекулациите, като заяви след победата над Суонси, че след края на сезона ще стане ясно дали ще остане на „Етихад“ или ще напусне.

Бившият футболист на Атлетико Мадрид трябваше да се задоволи с място на пейката в последните две срещи на "гражданите", като изгледа фурора на новото попълнение на Манчестър Сити Габриел Жезус.

Бразилското крило започна впечатляващо кариерата си, като се отчете с гол и асистенция в първия си мач като титуляр за футболистите на Пеп Гуардиола, които победиха Уест Хем с 4:0 като гости.

В среща от 24-ия кръг на Висшата лига отборът на Манчестър Сити пък победи изключително драматично Суонзи с 2:1, като именно Жезус реализира и двете попадения за успеха и се превърна в любимец на публиката и герой за Сити насред „Етихад” .

В последните няколко дни името на Серхио Агуеро бе спрягано за евентуален трансфер в Реал Мадрид, Пари Сен Жермен и Челси, но въпреки това той твърди, че ще се бори за мястото си в отбора.

И ПСЖ ще наддава за Агуеро

„Daily Mail” пише, че Сити няма да продава 28-годишният играч, като пристигането на Жезус ще спомогне за една здрава конкуренция между двамата, която ще извлече най-доброто от играта на Агуеро.

Сити иска звезда на Дортмунд, ако Агуеро напусне

Реал Мадрид се оглежда за Агуеро

Нападателят има договор с „гражданите” до 2020-та година, като се е разписал 15 пъти във всички турнири за Манчестър Сити, който заема трето място в класирането на Висшата лига, но изостава с 10 пункта от лидера Челси.

Агуеро остави бъдещето си в ръцете на Сити