Ръководството на европейския клубен шампион Реал Мадрид ще опита да привлече нападателя на Манчестър Сити Серхио Агуеро през лятото, твърди британският „Мирър”. В Кралския клуб отдавна са почитатели на аржентинския голмайстор, който преди да се присъедини към Сити, игра за градския съперник на Реал – Атлетико Мадрид.

От изданието посочват, че моментът за подобен трансфер е идеален предвид ситуацията на Агуеро в настоящия му отбор. Футболистът бе оставен на резервната скамейка от мениджъра Хосеп Гуардиола при изразителната победа с 4:0 над Уест Хем за сметка на новото попълнение – Габриел Жезус. Въпреки че Гуардиола заяви категорично, че не смята да се разделя с аржентинеца, едва ли Агуеро ще приеме ролята на втори избор в състава.

Нападателят има договор с „гражданите” до 2020 година. 

Пеп потвърди, че Агуеро е подписал нов договор

За момента има разногласия между Зидан и Перес относно това кой от нападателите на Реал да бъде продаден. Президентът предпочита да продаде Карим Бензема, тъй като това ще е последен шанс да прибере солидна сума за него. Зидан обаче иска да се раздели с Алваро Мората.