Голямата звезда на Манчестър Сити Серхио Агуеро обяви, че клубът ще реши какво ще бъде неговото бъдеще. Аржентинецът, който напоследък се заседя на резервната скамейка, обеща да работи здраво, за да убеди ръководството, че все още иска да бъде част от „гражданите“.

Голмайсторът на Сити бе на пейката в последните два шампионатни мача, а една от причините е чудесният старт на новото попълнение Габриел Жезус. Днес младият бразилец вкара 2 гола, за да донесе успех с 2:1 над Суонси. 19-годишният играч струваше 27 милиона паунда на Сити и дотук показва, че сумата е похарчена основателно.

Гуардиола: Разбира се, че вече Жезус е титуляр

Колкото до Агуеро, той самият не бърза да изпада в паника. „Понякога се случват такива неща. Когато си на пейката, трябва да изчакаш своя шанс“, коментира аржентинецът.

„Имам 3 месеца, в които да покажа най-доброто от себе си, за да помогна на отбора. После ще видим какво ще се случи с моето бъдеще.“

Агуеро има 154 гола за Сити, където играе от 2011 година. Неговият договор с клуба е до юни 2020-а, а той самият настоя, че не мисли за напускане. „Не, не, аз трябва да помагам на отбора, колкото мога в тези три месеца. След това ще видя какво ще реши клуба да прави с мен. След 3 години договорът ми изтича, затова мога да кажа, че съм щастлив да играя тук. Сега имам 3 месеца, в които да се докажа, а клубът ще прецени дали имам място тук или не. Разбира се, искам да остана“, допълни Агуеро.