Вратарят на Манчестър Сити изглеждаше недосегаем в отбора, поне до това лято. С идването на новия мениджър Хосеп Гуардиола обаче нещата за него се преобърнаха на 180 градуса и вече не просто не попада в сметките на испанеца, но и дори от клуба на практика "го изтриха". 

Преди ликът му грееше отстрани на трибуните на "Итихад", имаше негови изображения навсякъде, включително и в клубния музей. Абсолютно всяка следа от него и образа му обаче е била изтрита и в момента никъде на стадиона няма индикации, че е все още играч на "гражданите". 

Това повече от сигурно показва, че бъдещето на Харт не е на този стадион. Какво обаче ще се случи с него, все още не е ясно. Той и ръководството имат само една седмица за развитие около статута му, иначе ще трябва поне до края на годината да гледа мачовете отстрани, а пък клубът да му плаща огромната заплата. 

Иначе се очаква на неговото място да се появи вратарят на Барселона Клаудио Браво. Трансферът е в заключителната си фаза и се очаква в близките дни, дори часове, да има официална информация за подписа му с клуба. Повече подробности обаче не се съобщават.