Вратарят на Манчестър Сити Джо Харт е крайно разярен от случващото се с него в клуба и най-вече на факта, че новият мениджър Хосеп Гуардиола не е удържал на думата си. Според английските медии испанецът е обещал на Харт, че ще може да се бори за мястото си, ала реално стражът не е получил такъв шанс.

В близките дни се очаква да бъде финализиран трансфера на Клаудио Браво от Барселона, което допълнително ще утежни ситуацията за Харт. Чилийският национал идва, за да бъде титуляр под рамката, като Уили Кабайеро отново ще трябва да се примири със статут на резерва. Това превръща Харт в трети избор за поста, затова не е чудно, че той търси изход.

На Острова очакват тази вечер в реванша срещу Стяуа Букурещ от плейофа в Шампионската лига Харт да запише последния си мач за отбора, в който играе вече 10 години. След това най-вероятно ще се стигне до сделка с Евертън, който показва най-сериозна настойчивост по отношение на английския национал.

За това свидетелства и вчерашният разговор, който футболистът е провел с Гуардиола по време на тренировката. Дискусията между двамата е била доста разпалена, като играчът е заявил пред своя наставник, че се чувства подведен. Причината е най-вече в това, че Пеп му е обещал равни шансове да се бори за мястото си през лятната подготовка, но самият страж не вярва подобно нещо наистина да се е случило.