Легендата на Ливърпул Джейми Карагър, който в момента се изявява като футболен анализатор, бе категоричен, че „червените“ трябва да направят всичко възможно да привлекат изпадналия в немилост в Манчестър Сити Джо Харт.

След като стана ясно, че новият мениджър на „гражданите“ Пеп Гуардиола не смята да разчита на английския национал, името му бе свързано с Ливърпул.

Юрген Клоп привлече двама нови вратари това лято в лицето на Лорис Кариус и ветерана Алекс Манингер, но въпреки това, според Карагър, Харт би бил отлична придобивка за тима на „червените“.

Титулярният страж на „мърсисайдци“ Симон Миньоле търпи сериозни критики за представянето си, но заради контузията на Кариус, който счупи ръката си по време на лятната подготовка, продължава да бъде първи избор за Клоп.

„Говорейки като фен на Ливърпул, бих се радвал да го видя на „Анфийлд“. Спомням си неговото представяне срещу Барселона в Шампионската лига през март 2015. Беше нещо невероятно. Той не позволи Сити да бъде унижен от Барселона с някои страхотни спасявания“, коментира Карагър.