Според „The Mirror“ отборът на Манчестър Юнайтед е готов да гласува против отменянето на настоящия сезон във Висшата лига, което от своя страна може да сложи край на „сушата“ за Ливърпул. Мачовете във Висшата лига в момента са отложени до началото на април заради пандемията от коронавирус, а в четвъртък ще се проведе среща, на която ще бъде определено бъдещето на сезона.

Един от сценариите, който ще се обсъжда, ще бъде за продължаване на кампанията до нейното редовно приключване, след като пандемията COVID-19 бъде овладяна.

Според изданието Манчестър Юнайтед е готов да гласува против анулирането на сезона, а само да бъде отложен. Това означава, че Ливърпул все пак най-вероятно ще спечели Висшата лига, за ужас на много фенове на Манчестър Юнайтед. Причините на клуба обаче също могат да бъдат напълно егоистични.

В момента Юнайтед са пети във Висшата лига, само на три точки от четвъртото място, на което е Челси. Въпреки това, след като пропусна Шампионската лига миналия сезон, ако Юнайтед пропусне да участва в турнира и догодина, то сегашното им спонсорство с „Adidas“ ще намалее драстично с 30% на сто.

Заместник-председателят на Уест Хем Карън Брейди обаче смята, че сезонът във Висшата лига трябва да бъде анулиран. Това беше видяно от мнозина като начин да спаси отбора от изпадане, който в момента е на 16-о място в таблицата, с равен брой точки с 18-ия Борнемут.

Няма да е изненада, ако мнозинството от отбори гласуват в свой интерес. Въпреки че решението на Юнайтед може да изглежда егоистично, това няма да спре хората да мислят, че по някакъв начин ще помогнат на Ливърпул да спечели първа титла в ерата на Висшата лига.