Манчестър Сити победи само с 2:0 Мидълзбро при гостуването си на „Ривърсайд“ в четвъртфинален мач за Купата на Англия. „Гражданите“ се класираха за полуфиналите, като тотално надиграха своя съперник и можеха да го качат на много по-сериозна разлика, но играчите на Хосеп Гуардиола направиха много пропуски пред вратата на Брад Гузан.

Двубоят започна перфектно за Манчестър Сити, който поведе още в 3-та минута, когато Яя Туре подаде към Пабло Сабалета в наказателното поле на Мидълзбро. Аржентинецът пусна пас успореден на гол линията, Рахийм Стърлинг се размина с топката, но след това Давид Силва бе непоколебим и отблизо вкара топката във вратата на Брад Гузан.

Мидълзбро можеше да изравни резултата в 22-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Манчестър Сити последва удар по посока на вратата на Клаудио Браво, но Пабло Сабалета успя да избие от гол линията.

Манчестър Сити на два пъти в рамките на 33-та минута можеха да отбележат втори гол, но първо Серхио Агуеро, а след това и Рахийм Стърлинг направиха пропуски.

Лерой Сане направи чудесен проби в 34-та минута, който подаде към Стърлинг, който не успя да вкара.

Мидълзбро създаде нова опасност пред вратата на Клаудио Браво в 37-та минута. След центриране в наказателното поле на Манчестър Сити, Кристиан Стуани се пребори с Пабло Сабалета и стреля с глава, но чилийският вратар спаси.

Давид Силва отправи хубав удар в 38-та минута, но Гузан спаси. Три минути по-късно Де Брюин центрира от корнер в наказателното поле на домакините, след което Яя Туре стреля с глава, но встрани от левия стълб на вратата на Мидълзбро.

Давид Силва направи много сериозен пропуск в 48-та минута. Серхио Агуеро разтресе десния стълб на вратата на Гузан в 51-та минута. Пабло Сабалета отправи хубав удар в 52-та минута, но встрани от десния стълб на вратата на Гузан.

Манчестър Сити организира нова добра атака в 62-та минута, когато Давид Силва комбинира с Лерой Сане, който стреля, но Гузан спаси.

Давид Силва отправи диагонален удар от границата на наказателното на Мидълзбро в 64-та минута, но Гузан се намеси и улови. Минута по-късно Лерой Сане отново тества вратаря на домакините с хубав диагонален удар, но той бе на мястото си и спаси.

Манчестър Сити удвои своята преднина в 67-та минута, когато Лерой Сане направи много добър пробив отляво, след което центрира в наказателното поле на домакините, където Серхио Агуеро отблизо успя да вкара във вратата на Брад Гузан.

Гол на Манчестър Сити не бе зачетен заради засада в 71-та минута. Серхио Агуеро отправи далечен удар, а Брад Гузан не се намеси добре и изпусна топката. Рахийм Стърлинг притича и вкара топката, но бе маркирана засада на играча на „гражданите“, която е доста спорна.

Рахийм Стърлинг направи нов пропуск в 73-та минута.

Мидълзбро организира добра атака в 77-та минута, когато Фабио бе изведен на добра позиция и стреля, но защитник на гостите успя да избие топката пред гол линията.

Рахийм Стърлинг отправи много хубав удар в 80-та минута, но Брад Гузан спаси.

Манчестър Сити направи нов пропуск в 82-та минута, когато Дуран Нолито бе изведен на добра позиция и стреля, но не успя да порази целта.

В добавеното време на срещата Келечи Ихеаначо пропусна да вкара трети гол във вратата на Гузан.

Манчестър Сити елиминира Мидълзбро и се класира за полуфиналите за Купата на Англия.