Манчестър Сити мина през сизифови мъки, за да намери място на 1/4-финалите на турнира за Купата на Лигата на Англия - Карабао Къп. "Гражданите" имаха нужда от изпълнение на дузпи, за да изхвърлят нискоразредния Уулвърхемптън, при това на своя стадион. 

В редовното време и продълженията и двата тима така и не се отбелязаха попадения, въпреки че "вълците" можеха да хвърлят бомбата в последната минута на редовното време, когато изпуснаха 100-процентов гол. 

В крайна сметка всичко се реши след дузпи, в които звездите на Хосеп Гуардиола показаха по-здрави нерви, биха с 4:1 и се присъединиха в компанията на осемте най-добри в турнира. Битките от тази фаза ще се играят в средата на декември. 

Този мач определено не заслужаваше да бъде решен от продължения и дузпи, защото и двата отбора имаха доста шансове да го решат в редовното време. Домакините изпуснаха доста възможности, но и Брайт Енобакаре от състава на гостите изпусна три невероятни опции за гол сам срещу Клаудио Браво. 

Първият истински шанс в мача се откри пред Серхио Агуеро в 11-та минута. Неговият изстрел от воле обаче мина на сантиметри встрани от вратата. Малко след това възможност се откри и пред Илкай Гюндоган, който също не можа да намери очертанията на вратата. 

Въпреки че бяха предимно с резервите, "гражданите" изглеждаха достатъчно опасни, но и позволяваха на съперника да сътворява положения пред Клаудио Браво. Най-често пред него се озоваваше Енобакаре, който изпусна невероятна възможност очи в очи с чилиеца в 43-та минута и стреля в тялото му. 

След почивката Елдер Коща имаше още една възможност за "вълците", но пак Браво отрази. А после Серхио Агуеро и Бернардо Силва в рамките на една минута в средата на втората част пропиляха шансовете за Сити, а вратарят Уил Норис ги отказа с намесите си. 

Рахийм Стърлинг пропиля най-доброто положение за домакините в края на редовното време, но Енобакаре беше големият грешник в мача за Уулвс. Той излезе сам срещу Браво на скорост в третата минута на продължението на редовното време, но вместо да прояви хладнокръвие и да реши мача, стреля слабо в тялото на чилиеца. 

Така последваха продължения. В тях, нормално, чистите положения бяха изцяло само за Сити. Но ударите на Стърлинг в 101-та и Лерой Сане в 111-та минути така и не успяха да преодолеят Уил Норис. 

Това беше всичко в игровите 120 минути и победителят в тази битка трябваше да бъде решен след изпълнение на дузпи. При тях нервите на играчите на Уулвърхемптън не издържаха и след два пропуска те се простиха с надпреварата, а бяха толкова близо до изненадата. 

Грешките за тях направиха Алфред Н'Диайе и Конър Коуди, а единствен точен от бялата точка беше Лео Бонатини. За Сити всичките дузпи влязоха, а точни бяха Кевин де Брюин, Яя Туре, Лерой Сане и Серхио Агуеро, за да се класира тимът на четвъртфиналите.