След като отстрани Ливърпул в предния кръг на Карабао Къп, Лестър имаше наглед далеч по-лесната задача да се справи с представителя на Чемпиъншип Лийдс Юнайтед. И "лисиците" се справиха с предизвикателството, но далеч не толкова лесно, колкото се очакваше. 

Шампионите от 2016 г. изхвърлиха съперника си след успех с 3:1 на "Кинг Пауър стейдиъм" и ще чакат жребия за Топ 8 на надпреварата. А за да стигнат до този резултат, трябваше да направят пълен обрат. 

Изненадващо или не, но Лийдс съумя да открие резултата след 26 минути игра. Тогава Пабло Ернандес се подигра със защитата на тима от Висшата лига и с мощен шут от границата на наказателното поле щеше да счупи горната греда. Благодарение на нея топката тупна зад голлинията и влезе в мрежата за 1:0 в полза на гостите. 

Отговорът на Лестър обаче беше светкавичен. Още в 30-та минута новото попълнение Келеши Ихеаначо прониза мрежата за 1:1 с удар от границата на наказателното поле, който беше техничен и много добре насочен в левия долен ъгъл на вратаря. 

До почивката повече попадения, не паднаха, въпреки че и двата тима имаха своите шансове за това. След подновяването на играта "лисиците" продължиха с по-активната игра и това им се отплати с ново попадение. 

То падна в 71-та минута, когато Келеши Ихеаначо проби до аутлинията и центрира успоредно, а там Ислам Слимани само протегна крак и прониза мрежата за 2:1. В последната минута се разписа и Риад Марез за 3:1. Резултат, който се запази и до края и осигури място в Топ 8 на Карабао Къп за Лестър. 

Не такава обаче беше съдбата на друг представител на елита - затъналият Кристъл Палас. "Орлите" продължиха свободното падне, като бяха съсипани в гостуването си на Бристол Сити и паднаха с 1:4. 

Там Бакари Сако даде преднина на Палас в 21-та минута, но още до почивката Сити направи обрат с попаденията на Мат Тейлър в 34-та и Милан Джурич в 39-та минути. Джо Брайън направи 3:1 в 60-та минута, а Калъм О'Дауда оформи крайното 4:1 шест по-късно. 

Резултатите от вторнишките мачове в Карабао Къп: 

Борнемут - Мидълзбро 3:1

Бристол Сити - Кристъл Палас 4:1

Лестър - Лийдс 3:1

Суонси - Манчестър Юнайтед 0:2

Арсенал - Норич 2:1 сл. пр.