Манчестър Сити изпусна аванс от два гола и стигна до равенство 2:2 при домакинството на Тотнъм на „Етихад“ от 22-ия кръг на Висшата лига. „Гражданите“ могат да съжаляват много за изпуснатата победа, тъй като можеха да се изравнят по точки с „шпорите“ и Ливърпул. Освен това „небесносините“ доминираха през повечето време от срещата, а и получиха два подаръка от вратаря Уго Лорис, които се оказаха недостатъчни за момчетата на Хосеп Гуардиола.

Пред Серхио Агуеро се откри добра възможността в 11-та минута, но ударът му бе неточен и излезе в аут.

Давид Силва отправи хубав удар в 20-та минута, но Уго Лорис бе на мястото си и спаси.

След това последва далечен удар на Пабло Сабалета, но не успя да намери очертанията на вратата.

Кевин Де Брюин излезе на добра позиция в 27-та минута, но след удара му топката премина встрани от вратата на Уго Лорис.

Кевин Де Брюин центрира в 38-та минута в наказателното поле на Тотнъм, след което Рахийм Стърлинг стреля с глава, но Лорис спаси.

Серхио Агуеро получи дълъг извеждащ пас в 38-та минута, след което стреля, но Уго Лорис успя да спаси и да избие в корнер.

Манчестър Сити поведе в резултата в 48-та минута. Кевин де Брюин пусна дълъг извеждащ пас към Лерой Сане. Уго Лорис излезе неразчетено. Той се опита да играе с глава, но докосна топката много леко и не успя да я избие, след което Лерой Сане я овладя и вкара в опразнената врата.

Манчестър Сити удвои своята преднина в 54-та минута. Рахийм Стърлинг центрира в наказателното поле на Тотнъм, където Уго Лорис допусна нова груба грешка и подари топката на Кевин де Брюин, който вкара в опразнената врата.

Тотнъм намали изоставането си в 58-та минута, когато Кайъл Уолкър центрира покрай Гаел Клиши в наказателното поле на Манчестър Сити, след което Александър Коларов не успя да избие топката с глава, но за сметка на това Деле Али не пропусна да я засече и да я изпрати във вратата на Клаудио Браво.

Тоби Алдервайрелд получи контузия в 64-та минута и напусна принудително терена.

Рахийм Стърлинг имаше претенции за дузпа в 76-та минута, когато бе изблъскан в гърба от Кайъл Уолкър, но съдията Андре Маринър подмина ситуацията. Стърлинг успя да нанесе удар, въпреки че бе изваден от равновесие, но Уго Лорис много лесно отрази слабия шут.

Тотнъм успя да изравни резултата в 77-та минута, когато Хари Кейн подаде към Сон, който изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Клаудио Браво.

Габриел Жезус се появи в игра в 82-та минута. Още същата минута той можеше да вкара гол, след като Кевин де Брюин му подаде, а бразилецът стреля с глава, но Уго Лорис спаси.

Минута по-късно Габриел вкара гол, но попадението бе отменено заради засада.

След това равенство Манчестър Сити остава пети с 43 точки, докато Тотнъм е втори с 46 точки.