След две поредни равенства Манчестър Юнайтед се върна на победния път след лесна победа с 3:0 при гостуването си на Съндърланд. На "Стейдиъм ъф Лайт" домакините не успяха да се противопоставят на съперника си и светлината на надеждата им за оставане в Премиършип сякаш напълно изгасна.

Златан Ибрахимович, Хенрик Мхитарян и Маркъс Рашфорд реализираха головете за успеха на Юнайтед, който бе подпомогнат от факта, че домакините бяха повече от едно полувреме с човек по-малко.

Джеси Лингард отправи първия удар към вратата на Съндърланд, но първото по-добро положение се превърна в гол. Златан Ибрахимович получи топката с гръб към вратата на границата на наказателното поле, с лекота се освободи от двама противникови футболисти и с перфектен изстрел в далечния ъгъл вкара за 1:0.

Малко след това Виктор Аничебе имаше добър шанс да върне равенството, след като получи топката в наказателното поле, обърна се и стреля от близко разстояние, но Серхио Ромеро реагира класно.

Домакините утежниха ситуацията си в края на първото полувреме, когато Себастиан Ларсон получи директен червен картон за грубо влизане в крака на Андер Ерера.

Интригата пък сякаш бе убита още в първите секунди на втората част, когато Мхитарян удвои аванса на своя отбор след отлични действия в наказателното поле и прецизен удар по диагонала с левия крак.

Ибрахимович и Пол Погба пропуснаха възможности за трети гол, а Джърмейн Дефоу бе човекът, който на няколко пъти притесни Ромеро на отсрещната врата.

Крайното 3:0 оформи Маркъс Рашфорд в 89-ата минута. Младият нападател се възползва от бърза контра, комбинира с Ибрахимович и с чудесен изстрел по земята вкара третия гол в двубоя.

Така в класирането Юнайтед остава на пето място с 57 точки. Съндърланд пък е на последното 20-о място със само 20 точки, на 10 от спасителната 17-а позиция.