Опорният полузащитник на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик заяви, че на никого в клуба не му минава през ума да се оправдава с множеството контузии.

В неделя „червените дяволи“ играят срещу заплашения от изпадане Суонси Сити, като това ще е деветият път през април, когато двубоят им ще стартира по средата на деня, при положение, че тимът е имал и двубой в четвъртък (този път градското дерби с Манчестър Сити, иначе обикновено мачове от Лига Европа).

Пол Погба, Златан Ибрахимович, Хуан Мата, Крис Смолинг, Фил Джоунс, Маркос Рохо и Тимъти Фосу-Менса до един са с травми, докато Маруан Фелаини ще изтърпи наказание от 3 мача заради удара с глава срещу Серхио Агуеро. Здравите играчи в отбора ще трябва да изиграят 7 мача в следващите 22 дни или 8 за 25 дни, ако тимът стигне до финала в Лига Европа.

„Положението далеч не е идеално. Трябва да сме готови за неделя. Нужно е да си свършим работата, за която сме тук. Нямаме никакво оправдание“, коментира Карик.

„Момчетата заслужават признание. Никога не е лесно, когато има контузии, особено когато те засягат ключовите играчи. Всички вършат чудесна работа и показват колко важен е съставът.“

„За мача със Суонси не ни остана много време за възстановяване и подготовка, но до края на сезона ще играем през няколко дни, така че сме длъжни да бъдем готови“, заключи Карик.