Френският нападател Оливие Жиру е следващото име, което ще акостира на стадион „Гудисън парк“ в Ливърпул, пишат вкупом медиите в Англия. Отборът на Евертън е един от най-активните на трансферния пазар това лято, като мениджърът Роналд Куман успя да си осигури до този момент цели шест нови играчи, подобрявайки клубния рекорд с привличането на вратаря Джордан Пикфорд.

Освен английския национал, с Евертън още подписаха Майкъл Кийн, Дави Клаасен, Борис Матис, Хенри Ониекуру и Сандро Рамирес.

Очаква се през тази седмица голямото завръщане да направи и нападателят Уейн Рууни, който не бе взет за американското турне на Манчестър Юнайтед.

Уест Хем напира за Жиру

Днес медиите в Англия също тиражират информацията, че Оливие Жиру също е пред подпис с Евертън. Вчера настоящият му клуб Арсенал привлече Александър Лаказет, което допълнително подклажда спекулациите.

Подобно развитие на ситуацията почти сигурно означава, че „карамелите“ ще се разделят с голямата си звезда Ромелу Лукаку, който отказа да поднови договора си. Очаква се Белгиецът да се завърне в Челси за рекордна сума.