Новото попълнение на Арсенал Александър Лаказет заяви, че е много доволен от трансфера си в лондонския тим. Също така френският нападател допълни, че се надява да върви по стъпките на идола си от детска възраст Тиери Анри.

Официално: Лаказет подписа срещу рекордна за Арсенал и Лион сума

“Много съм щастлив и изключително горд, защото Арсенал е легендарен клуб. Още от дете мечтая да играя за този тим и това се дължи на Тиери Анри, както и на останалите френски играчи”, каза Лаказет пред клубния сайт на “артилеристите”.

“Харесвам много историята на Арсенал. Също така и фактът, че мениджърът е тук от доста време. Това показва, че клубът има стабилни основи. Освен това Арсенал е сред тимовете, които играят най-добър футбол в Англия, така че няма как да не искам да съм тук”, допълни той.

“Искам да давам 100% от себе си във всеки мач. Искам и да докажа, че заслужавам да нося тази фланелка. Искам да направя всичко, на което съм способен, за да печелим титли”, завърши новото попълнение на “топчиите”.

Лаказет премина в Арсенал за сумата от 60 милиона евро. Тя е рекордна за входящ трансфер на “топчиите” и за изходящ такъв на Олимпик Лион.

Френският футболист ще се разписва срещу заплата от 230 000 евро седмично, което прави около 11 милиона евро годишна заплата.