Красив гол на Филипе Коутиньо се оказа достатъчен за Ливърпул да стигне до полуфинал в турнира за Купата на Англия. "Червените" се наложиха с 1:0 при гостуването си на Блекбърн, в преиграване на мача от шестия кръг.

На полуфинала, Ливърпул ще се изправи срещу Астън Вила, на "Уембли", на 19 април.

След 0:0 в първата среща, Блекбърн прие елитния си опонент на "Иууд Парк", и също бе много близо до класиране напред.

Ливърпул загуби рано-рано през първото полувреме Мамаду Сако, заради контузия, и главоболията със защитата продължиха за Брендън Роджърс.

Независимо от всичко обаче, повечето острота в атаките на гостите, непрекъснатият натиск за защитата на Блекбърн от страна на Даниел Стъридж и Рахийм Стърлинг, дадоха резултат, макар и само с едно попадение.

В 70-та минута Коутиньо отправи страхотен ножичен удар, от ъгъла на вратарското поле, и матира всички там, пращайки топката точно в далечния ъгъл.

Дори включването на Саймън Иистууд в атака в последните секунди от срещата, и неговият мощен удар, не отказаха Ливърпул от намерението да се добере до "Уембли". Руди Гестед бе запазен като резерва и се появи чак в 65-та минута, докато Джордан Роудс бе сам в атака за Блекбърн в началото.

Симон Миньоле за пореден път се превърна в герой за своите, като спаси всички опити на Блекбърн в хода на срещата. Коутиньо пък бе най-креативният играч на Ливърпул напред, и именно неговият магически момент се оказа достатъчен за победата.