Собствениците на сезонни карти за домакинските мачове на Ливърпул могат да бъдат засегнати от новите планове на клуба по повод затягане мерките за сигурност по време на мачовете. По-специално става дума за идеята върху сезонните билети да има снимка на техния собственик.

Мърсиайдци могат да се похвалят с 26 хиляди притежатели на подобни пропуски, а е съвсем обичайна практика титулярите да ги предоставят на приятели и други членове на семейството, за да не загубят полагащите им се билети.

Според вестник „Ливърпул Екоу” клубът планира далеч по-строг контрол при мерките за безопасност, като иска да получи по-ясна картина кой всъщност е на трибуните по време на срещите.

Предложението на този етап поляризира мненията, защото голяма част от притежателите на сезонните карти не могат да посещават всеки мач поради другите си ангажименти. В същото време Фил Дътън, шефът на отдел „Продажба на билети” в Ливърпул, счита, че мярката ще съвпадне с желанието на мнозина от привържениците.

„Знам, че много от нашите фенове ни призоваваха да направим нещо подобно, а след завършването на Централната трибуна вече можем да се заемам с тази важна инициатива”, коментира Дътън.

„Трябва да отбележа, че тук не става дума за отнемането на сезонните карти от нашите фенове. Наясно сме, че не всички сезонни билети са собственост на феновете, които посещават мачовете. Става дума за това да актуализираме статистиките си с титулярите на сезонните билети и да обновим начините за контакт. Също така знаем, че титулярите невинаги могат да посещават мачовете, затова и дискусиите с форума на феновете ще продължат, за да разберем как най-добре да се справим с този факт”, допълни Дътън.