Отборът на Ливърпул победи Нотингам Форест с 3:0 в мач от 10-ия кръг на Висшата лгиа. Диого Жота даде преднина на мърсисайдци в 31-ата минута. Пет минути след това Дарвин Нунес удвои.

Третият гол дойде във второто полувреме и бе дело на Мохамед Салах. Така Ливърпул грабна трите точки на "Анфийлд" и временно се изкачи на третото място в английското първенство. 


Ливърпул Нотингам

източник: Sofascore

Още от началото на двубоя Ливърпул пое контрола над топката. В 4-ата минута Мохамед Салах прати отлично високо подаване към Дарвин Нунес, който обаче не успя да контактува добре с топката и да стреля, а имаше и защитник на гърба си.

Четири минути след това Диого Жота стреля с глава при корнер, но при изпълнението му нямаше достатъчно сила, а топката тупна в земята и се озова право в ръцете на Мат Търнър. В 15-ата минута пък Алексис Мак Алистър опита далечен изстрел по земя, който обаче мина встрани от целта. 

В 21-ата минута Трент Александър-Арнолд отправи топовен шут от дистанция, който попадна в главата на Сангаре. Играта бе спряна, за да може медицинския екип да помогне на футболист на Нотингам. 

Gulliver/GettyImages
15 снимки

Дарвин Нунес получи отличен шанс за гол осем минути след това заради подхлъзване на противников играч. Това позволи на паса на Салах да стигне до нападателя, който отбаче от малък ъгъл не успя да преодолее стража на гостите. След това уругваецът стреля с глава при последвалия корнер, но ударът му мина над напречната греда.

Ливърпул откри в 31-ата минута, когато мърсисайдци организираха бърза контраатака. Салах пусна пас към Нунес, а той нанесе хубав изстрел, който обаче бе избит от Търнър. Топката попадна в свободния Жота, който я прати в опразнената врата за 1:0.

Пет минути след това домакините стигнаха до нов гол. Салах изведе Собослай в наказателното, а той от малък ъгъл пусна пас към Нунес почти на голлинията на вратата. Уругваецът нямаше как да сбърка от подобна позиция и удвои преднината на Ливърпул.

В 40-ата минута и самият Собослай бе близо до попадение след удар от ръба на пеналтерията. Неговият шут обаче бе изваден от Мат Търнър. Две минути след това пък Дарвин Нунес опита задна ножица , която притежаваше силата, но не и точността, за да затрудни вратаря на гостите.

Три минути след началото на втората част Мохамед Салах проби в наказателното на гостите, успя да финтира защитник и да нагласи топката си. Последвалият удар от египтянина обаче не бе точен. 

В 57-ата минута Ливърпул създаде нов добър шанс за гол. Собослай получи около наказателното поле и пусна пас надясно към нахлуващия Харви Елиът. Той пък директно стреля, но топката рикошира от противников играч и излезе.

Трент Александър-Арнолд опита късмета си с изстрел от сериозна дистанция в 68-ата минута, който обаче не се получи. Топката прелетя далеч от вратата на Нотингам Форест.

В 77-ата минута резултатът стана класически. Доминик Собослай прати дълъг пас към Салах, а напред излезе Мат Търнър, който обаче не успя да изчисти топката и остави вратата си празна. Салах не сбърка и вкара за 3:0.

Дълбоко в продълженията Гакпо вкара четвърти гол след остър пас на Харви Елиът отдясно. Неговото попадение обаче бе отменено заради засада.

FT / Ливърпул - Нотингам Форест 3:0

1:0 Диого Жота 31'

2:0 Дарвин Нунес 36'

3:0 Мохамед Салах 77'

Съставите на двата отбора:

Ливърпул: Алисон, Арнолд, Конате, Ван Дайк, Цимикас, Гравенберх, Собослай, Мак Алистър, Салах,  Жота, Нунес

Старши треньор: Юрген Клоп

Нотингам: Търнър, Айна, Мурило, Ниакате, Боли, Орие, Гибс-Уайт, Мангала, Сангаре, Домингес, Еланга

Старши треньор: Стив Купър