Ръководството на Манчестър Юнайтед очевидно тези дни умува усилено над съдбата на Люк Шоу. По този повод в английските медии се появиха противоречиви сигнали за това какво може да се случи с английския талант.

Авторитетният вестник „Индипендънт“ написа, че „червените дяволи“ твърдо са решили да продадат бившия играч на Саутхемптън, щом кампанията приключи. Шоу изигра едва 7 мача във Висшата лига през този сезон и общо 12 във всички турнири, в които явно не впечатли особено мениджъра Жозе Моуриньо.

Моу в атака: В Юнайтед има хора, които не дават всичко

„Дейли Мейл“ обаче контрира тази история, като твърди, че Юнайтед е готов да даде последен шанс на Шоу, като го задържи за още един сезон. Тук се твърди, че за решението е отговорен именно Моуриньо, който вярва, че левият бек все още преодолява последствията от ужасяващата двойна фрактура на крака през предходната кампания.

Все пак обаче Специалния има и своите опасения по отношение 21-годишния играч. Португалецът се притеснява, че Шоу не показва особено внимание към напътствията му и не следва съветите му за това как да подобри играта си. Именно заради този манталитет останалите членове на треньорския щаб са на мнение, че англичанинът би могъл да се превърне в поредния нереализирал се талант.

През последните седмици Шоу се оплаква от контузия в слабините, която е една от причините да не играе.