Защитникът на Манчестър Юнайтед Крис Смолинг заяви, че се надява на по-силна втора част от сезона, спрямо първата.

27-годишният английски национал пропусна 12 поредни мача, след като в края на октомври получи травма в ходилото. Контузията му костваше и титулярното място в състава на "червените дяволи", а срещу Рединг в събота бившият играч на Фулъм записа едва втория си мач като титуляр от 23 октомври насам. В същото време обаче Смолинг беше и един от хората, за които преди време мениджърът Жозе Моуриньо намекна, че не дават 100 процента от възможностите си.

Моу в атака: В Юнайтед има хора, които не дават всичко

"В колкото повече мачове играя, толкова по-добре. Винаги предпочитам мачовете пред тренировките. Целта ми сега, както и на всички в клуба, е да гледаме само напред и мисля, че в последните 8-9 седмици постигнахме голям напредък в това отношение", каза бранителят.

"Винаги е хубаво, когато мениджърът ти каже, че разчита на теб и те пусне да играеш. Опитвам се да давам максимума през цялото време и се надявам, че мога да играя повече сега, след като си починах", каза още Смолинг, който е доста вероятно да започне в центъра на отбраната на "червените дяволи" в тазвечершния полуфинал за купата на Лигата срещу Хъл Сити. 

Жозе Моуриньо не може да разчита на бранителя Ерик Баи, който е с тима на Кот д'Ивоар на купата на Африканските нации, докато Маркос Рохо получи травма в срещата с Рединг.