Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо отправи поредната си сериозна атака към своите футболисти. По думите на португалския мениджър в тима има футболисти, които не са готови да дават 100 процента с екипа на „червените дяволи“.

В неделя Юнайтед прекъсна тревожната серия от 5 поредни шампионатни мача без победа, като надигра Суонси с 3:1 на „Либърти Стейдиъм“. Успехът върна тима обратно в топ 6, а Моуриньо нямаше възможността да води отбора си от скамейката, тъй като бе наказан.

След мача той съвсем не беше в добро настроение и нападна остро състава си. „Искам да кажа, че някои от футболистите очевидно са повлияни от различни културни проблеми, повлияни са от ситуация, която продължава вече няколко години“, заяви Моу.

„Има разлика между смелите, които искат да бъдат на терена на всяка цена, и тези, за които една лека болка може да промени нещата. Разбира се, не говоря само за играчите, а и за хората около тях (визира агентите им – б.р.)“, добави той.

Медиите в Англия веднага заподозряха, че става дума за Крис Смолинг и Люк Шоу. Те направиха паралел с казаното от Специалния преди двубоя срещу Суонси пред клубната телевизия. Тогава Моуриньо заяви: „Смолинг не чувства, че може да играе на 100 процента със своята болка. Люк Шоу ми каза тази сутрин (събота – б.р.), че не е в състояние да играе, така че трябваше да мислим как да изградим защитата си.“

След двубоя тирадата на Моуриньо по тази тема продължи. „Имаме играчи с проблеми, имам предвид такива, които бяха на терена въпреки проблемите си. Във всеки спорт – а аз знам, защото имам приятели в други спортове, които играят на най-високо ниво – трябва да играеш дори когато не си на 100 процента. Имам приятел, който е голям тенис играч, а той може да преброи повече случаи, в които е играл с болки, отколкото такива, в които всичко е било наред.“

„Това имам предвид – за да се съревноваваш, трябва да играеш на върха на възможностите си. За мен проблемът е културен. Това обаче не е част от моята култура, още по-малко от тази на Манчестър Юнайед“, допълни Моуриньо.

По принцип Смолинг се оплаква от контузия в ходилото, докато Шоу все още изпитва дискомфорт в същия крак, който счупи в началото на предния сезон.