Офанзивният полузащитник на Манчестър Юнайтед Джеси Лингард бе категоричен, че отборът ще даде най-доброто, за да не се усети липсата на наказания Пол Погба в градското дерби с Манчестър Сити през следващия уикенд.

Цинично влизане от Погба, французинът изхвърча с червен картон

Френският национал бе изгонен с директен червен картон при успеха с 3:1 над Арсенал в събота и затова ще пропусне изключително важния за „червените дяволи” двубой.  Юнайтед са най-близкият преследвач на „гражданите”, които оглавяват класирането с 40 точки. Сега разликата е само 5 в тяхна полза, но ако днес Сити победи Уест Хем авансът му отново ще стане 8 пункта.

„Отсъствието на Погба ще бъде удар за нас, но играчите трябва да се адаптират. Всички ще се трудят усърдно, за да попаднат сред титулярите”, каза Лингард, който вкара два гола на „топчиите”.

Бесен Жозе обвини играчите на Арсенал за картона на Погба

„Победата беше страхотна. Смятам, че извадихме на показ най-доброто, особено през първото полувреме, когато бяхме под напрежение. През второто се прегруприрахме и реорганизирахме.”

„Давид де Хеа ни задържа в мача, защото е един от най-добрите вратари в света. Страхотно е да имаш стабилен човек зад гърба, който спомага играта да се развива далеч от вратата”, допълни Лингард.