Устремилият се към завръщане във Висшата лига тим на Бърнли записа нова важна победа в Чемпиъншим, за да затвърди лидерската си позиция. Домакините се наложиха с 1:0 над Лийдс, а голът за победителите падна още в първата минута на срещата.

Тимът на Бърнли изненада противника си още в първата атака към вратата на гостите. Скот Арфилд получи топката пред наказателното поле, направи няколко крачки и стреля силно по диагонала, а вратарят Марко Силвестри не успя да реагира подобаващо, за да предотврати попадението.

След гола на домакините, гостите от Лийдс взеха инициативата и още през първата част пропуснаха два отлични шанса да изравнят. През второто полувреме гостите продължиха да диктуват темпото, но в последната четвърт от срещата, тимът на Бърнли бе този, който пропусна добри възможности. Три минути преди края домакините имаха и сериозни претенции за дузпа, които обаче не бяха уважени.

Бърнли продължава да бъде лидер във временното класиране с актив от вече 80 точки. Вторият Мидълзбро е със 76, но и два мача по-малко. По-късно днес Боро се изправя срещу Престън НЕ.