Лестър ще проведе тренировъчни мачове на празен „Кинг Пауър Стейдиъм“, за да подготви играчите си за двубои без публика, когато Висшата лига бъде рестартирана по-късно този месец, разкри мениджърът Брендан Роджърс.

Висшият ешелон на Англия, който е преустановен от 13-и март насам поради глобалната пандемия, ще бъде подновен на 17 юни при закрити врати. „Ще проведем няколко тренировъчни мача на нашия стадион, преди да подновим шампионата. Ще играем на „Кинг Пауър“, така че момчетата да усетят какво ги чака впоследствие при рестарта“, каза той за медиите на Острова. Висшата лига обмисля използването на аудио ефекти и компютърно генерирани „фенове“ за подобряване преживяването на зрителите пред телевизионните екрани, но Роджърс е категоричен, че футболът няма да бъде същият без привърженици.

„Абсолютно не. Не може да бъде същото по никакъв начин. Въпреки това, нямаме избор. Интензитетът и отдадеността на играчите все още ще бъде налице. Бихме били щастливи от присъствието на нашите фенове по трибуните, но това е невъзможно на този етап. Имаме кауза, за която да се борим. Те може да не са с нас по трибуните, но със сигурност милиони ще гледат пред телевизорите си, хиляди запалянковци на Лестър по света…имаме дълг към тях, да играем по възможно най-добрия начин“, завърши бившият наставник на Ливърпул.

„Лисиците“ са трети в таблицата с 53 точки, на четири от втория Манчестър Сити, който има мач по-малко.