Отборът на Астън Вила допусна домакинска загуба с 1:2 от Лестър Сити в мач от 25-ия кръг на английската Висша лига. Джеймс Мадисън в 19-ата и Харви Барнс в 23-ата минута дадоха добър аванс за гостите. Бертранд Траоре върна едно попадение за домакините, което обаче се оказа недостатъчно за повече от почетна загуба.

Gulliver/GettyImages
86 снимки

„Лисиците“ тръгнаха силно в двубоя, като имаха шанс за гол още в 30-ата секунда, но удар на Юри Тилеманс бе уловен от Емилиано Мартинес.

Гостите успяха да открият резултата в 19-ата минута. Защитниците на домакините не успяха да изчистят по най-добрия начин изсипана дълга топка, като Харви Барнс овладя и подаде за Джемйс Мадисън, който с чудесен удар по тревата от дъгата на наказателното поле отбеляза. Топката се отби и от лявата греда на Мартинес и влетя във вратата.

Само четири минути след това Мартинес не успя да избие добре удар на Джейми Варди в наказателното поле, а Барнс реагира най-бързо, за да направи добавка – 0:2.

Звездата и капитан на „виланите“ Джак Грийлиш отсътваше заради контузия, но въпреки това в началото на втората част бирмингамци върнаха едно попадение. Мат Таргет центрира отляво, Джон Макгин атакува топката на близката греда, след което тя стигна до Бертарнд Траоре, който от границата на малкото наказателно поле не остави шансове на Каспер Шмайхел с удар от въздуха.

Мадисън и Варди пропуснаха по една добра ситуация след това, а в добавеното време Вила бе много близо до това да измъкне токата, след като Тайрън Мингс засече с глава центриране отдясно, но топката премина встрани.

С тази победа Лестър отново излиза на втората позиция с актив от 49 точки, на пет от лидера Ман Сити, който играе малко по-късно срещу Арсенал. В следващия кръг „лисиците“ приемат именно „артилеристите“, като преди това имат домакинство и на Славия Прага в мач-реванш от 1/16-финалите в турнира Лига Европа.  

Астън Вила остава на осмата позиция с 36 пункта, като в следващия кръг те гостуват на Лийдс Юнайтед.