Лестър /Ма/резна Уотфорд като гост с 1:0, а голът на Рияд Марез сряза и конкуренцията на „лисиците“ за титлата.

След 29-ия кръг със своите 60 точки те увеличават дистанцията на върха от преследвачите си на 5 пункта пред Тотнъм, на осем пред Арсенал, на десет пред Манчестър Сити, на единадесет пред Уест Хем, на тринадесет пред Манчестър Юн.

Така че „лисиците“ се приближават до титлата стъпка по стъпка.

Мачът започна изключително динамично и с размяна на удари. Първата ситуация се откри пред Холебас от Уотфорд още в началните секунди. Веднага след това „лисиците“ отвърнаха с опасности, създадени от Варди и Фукс.

В 11-ата минута обаче топката тупна върху напречната греда на вратата на Лестър след удар с глава на Аке.

Последва нов опасен шут на Варди, но топката мина покрай вратата на „стършелите“.

Най-големия пропуск през първата част направи Джейми Варди след отлично взаимодействие с другата голяма фигура при лидера Рияд Марез.

След това Трой Дийни тества Шмайхел, без да го разтревожи много.

В края на полувремето датският вратар на Лестър излезе малко рисковано напред, но успя с глава да избие в тъч.

На полувремето мениджърът на гостите Раниери направи две смени – пусна Шлуп и Кинг на местата на Оказаки и Олбрайтън и това се усети.

Лестър натисна и голът се печеше. Той падна в 56-ата след страхотен шут на Рияд Марез и „лисиците“ излязоха напред – 0:1.

Рияд Марез

източник: Gulliver/Getty Images

Водачът в класирането продължи да диктува ситуацията на терена и след гола.

Но и Уотфорд не бе казал последната си дума, а изходът от двубоя продължаваше да виси във въздуха. В 80-ата минута Игало имаше възможност отблизо да порази вратата на Лестър.

Лестър обаче устиска докрая и спечели с 1:0 – много-много важни три точки за Клаудио Раниери и момчетата му. Уотфорд е 12-и с 37 точки.