Манчестър Сити напълно очаквано се върна на победния път във Висшата лига при домакинството си на последния в класирането Астън Вила. Двубоят от 29-ия кръг приключи с достатъчно изразителен успех – 4:0 – за момчетата Мануел Пелегрини. Бирмингамци не можаха да предложат нищо съществено срещу „гражданите“, които бяха с разклатено самочувствие след поражението с 0:3 от Ливърпул в предишния кръг.

Серхио Агуеро беше неудържим в предни позиции, като реализира 2 гола и се размина с хеттрик заради пропуск от дузпа. Яя Туре също се разписа, а последното попадение бе дело на резервата Рахийм Стърлинг.

Първото полувреме имаше вихреното начало, които болшинството фенове на "Етихад" очакваха, но голове така и не падаха. Още в 11-ата минута Фернандиньо матира отбраната на Астън Вила с висока топка за Серхио Агуеро отдясно. Аржентинецът овладя елегантно, след което се справи със защитник и от ъгъла на вратарското поле шутира с левачката. Брадли Гузан реагира инстинктивно и с една ръка чукна топката над гредата. Само две минути по-късно Гаел Клиши проби отляво и центрира идеално по земята за Вилфрид Бони, който от 6-7 метра трябваше просто да намери очертанията на вратата. Котдивоарецът обаче се провали тотално със задачата и намери начин да шутира встрани покрай левия стълб.

Доминацията на "небесно сините" продължи и в 18-ата минута Яя Туре повдигна топката за Агуеро в наказателното поле, а аржентинецът отправи мощен диагонален шут от въздуха. Гузан отново демонстрира чудесна реакция и изби встрани. Седем минути по-късно Бони и Агуеро разиграха чудесно двойно подаване и от дъгата южноамериканецът стреля много остро на сантиметри покрай десния стълб.

Малко изненадващо след този натиск тимът на Пелегрини укроти темпото и в 26-ата минута Джо Харт трябваше да прави вещо спасяване. Първата част не донесе други интересни ситуации, за разлика от втората, която стартира с попадения почти "от съблекалните". В 48-ата минута Агуеро получи отдясно и се стрелна в наказателното поле, като върна назад за Силва. Той продължи още по-вляво за Яя Туре, а последният стреля от движение и топката рикошира в тялото на Майка Ричардс, за да заблуди Гузан - 1:0.

Две минути по-късно резултатът стана 2:0. Вилфред Бони опита извеждащ пас в коридор за Агуеро и на пръв поглед Майка Ричардс държеше нещата под контрол. Бившият играч на Сити стигна първи до кълбото, но в същото време вратарят на Вила също тръгна напред. Ричардс опита да избие с шпагат, а топката отскочи от Агуеро и прехвърли Гузан.

Третият гол падна в 60-ата минута и беше истинско бижу на Агуеро и Давид Силва. Аржентинецът и испанецът сътвориха ювелирно двойно подаване над защитата на Вила, което изведе Кун сам срещу вратата отляво. Нападателят стреля без забяване в близкия ъгъл и топката влетя в мрежата - 3:0.

Крайният резултат бе оформен в 66-ата минута, когато друга резерва - Хесус Навас направи рейд отдясно и центрира прострелно във вратарското поле. Защитниците пред Гузан наивно позволиха на кълбото да се изтърколи до далечната греда, където Стърлинг без проблем намери опразнената врата.

Падението на Вила можеше да бъде и по-сериозно - в 73-ата минута Келечи Ихеаначо бе повален в наказателното поле и това означаваше дузпа. Серхио Агуеро се зае да търси хеттрик, ала изстрелът му срещна гредата.

Така с 50 точки в актива си Сити заема 4-ото място, като се намира само на 2 зад третия Арсенал и на 1 пред петия Уест Хем. Астън Вила инкасира 16-о поражение в шапионата и остава последен с едва 16 точки.


 

Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS