Отборите на Тотнъм и Арсенал не успяха да излъчат победител в интригуващото дерби на Северен Лондон. Двубоят на „Уайт Харт Лейн“ премина през редица обрати, но в крайна сметка двата тима не успяха да излъчат победител – 2:2. Най-облагодетелстван от хикса между лондонските съперници може да се окаже лидерът Лестър, който по-късно днес гостува на Уотфорд. 

След поделените точки Тотнъм и Арсенал запазват позициите си във временното класиране. „Шпорите“ са втори с актив от 55 точки, докато „топчиите“ трети с три по-малко. Лидерът Лестър има мач по-малко и 57-точки.


ТОТНЪМ - АРСЕНАЛ 2:2

0:1 Рамзи 39'

1:1 Алдервайрелд 60'

2:1 Кейн 62'

2:2 Санчес 76'


Тотнъм: Уго Лорис, Уокър, Алдервайрелд, Вимер, Роуз, Дайър, Дембеле, Ламела, Али, Ериксен, Кейн

Мениджър: Маурисио Почетино

Арсенал: Оспина, Бейерин, Мертезакер, Габриел, Гибс, Елнени, Коклен, Рамзи, Йозил, Санчес, Уелбек

Мениджър: Арсен Венгер

Рефер: Майкъл Оливър


Мачът на „Уайт Харт Лейн“ започна по-добре за домакините, които в първите десет минути успяха да упражнят териториален натиск. Въпреки предимството на „шпорите“, вратарят на гостите Давид Оспина нямаше много работа. Хари Кейн се опита да затрудни на два пъти вратаря на Арснеал, но далечните му удари бяха спасени.

В 15-ата минута Тотнъм стигна до пряк свободен удар в опасна близост до наказателното поле на Арсенал, но Ерик Ламела стреля в стената. Ламела имаше нов отличен шанс пет минути по-късно, когато Дани Роуз центрира опасно, но аржентинецът не успя да засече топката.

Постепенно футболистите на Арсен Венгер изравниха играта, но трудно организираха опасни атаки към Уго Лорис.

В 25-ата минута Ерик Ламела пропиля най-добрата възможност за своя тим от началото на мача. След атака отдясно, Деле Али центрира остро в наказателното поле, където Ламела бе оставен абсолютно непокрит, стреля незабавно, но Оспина плонжира и успя да избие.

Гостите от Арсенал дочакаха своя момент в мача в 39-ата минута, когато реализираха великолепен гол. След грешка в отбраната на домакините, топката попадна в Дани Уелбек отляво, нападателят видя свободния Бейерин на другия фланг, който вместо да стреля потърси Аарън Рамзи, а уелския национал с пета преодоля Уго Лорис.

След гола се почувства импулс в играта на „топчиите“, които до края на полувремето организираха още няколко добри атаки, при една от които Дани Уелбек стреля с глава, но този път вратарят на Тотнъм бе на мястото си и спаси.

Първата възможност за гол през второто полувреме се разкри пред Кайл Уокър, който се пробва да изненада Давид Оспина, но вратарят бе на мястото си. В 55-ата минута гостите от Арсенал останаха с човек по-малко на терена, след като Франсис Коклен получи втори жълт картон и остави своите с човек по-малко.

Изгонването на Коклен се отрази изключително много на играта на гостите, който за две минути буквално капитулираха. В 60-ата минута Тоби Алдервайрелд се оказа на точното място в наказателното поле и от близко разстояние не остави шанс на стража Оспина.

Окрилени от изравнителното си попадение, домакините продължиха да нападат, а само две минути след гола на Алдервайрелд, докйде и второто попадение за Тотнъм. То бе дело на Хари Кейн след чудесна комбинация с Деле Али, който открадна топката на самата аутлиния. Кейн реализира прекрасно попадение, стреляийки по диагонала в далечния ъгъл на вратата на Давид Оспина.

До края на срещата, макар и с човек по-малко, Арсенал показа характер и успя да стигне до изравнително попадение. То бе дело на Алексис Санчес в 76-ата минута. Ектор Бейерин изведе Санчес отдясно, нападателят стреля по диагонала и прати топката в далечния ъгъл на Уго Лорис, който не успя да се намеси по най-добрия начин.

До края на срещата футболистите на Тотнъм пропуснаха още няколко добри възможности за гол, но Давид Оспина успя да запази вратата си суха, а с това и точката за своя тим.