Лестър сложи край на, до голяма степен успешния, четиригодишен престой на Брендън Роджърс при "лисиците", и извоюва първия трофей на отбора във ФА Къп през сезон 2020-2021. Но след като тимът е на предпоследно място в класирането, северноирландецът беше освободен от задълженията си, оставяйки Лестър да прецени възможностите си за негов наследник.

След като наскоро уволненият треньор на Челси Греъм Потър отхвърли работата, The Independent съобщава, че "лисиците" сега търсят временни решения. Назначаването на Рой Ходжсън и незабавният успех като шеф на Кристъл Палас поставиха акцент върху опита в клуба. Мартин О'Нийл е едно такова име, който преди това беше мениджър на Лестър между 1995 и 2000 г., а също така може да се похвали с опит във Висшата лига през общо шест сезона с Астън Вила и Съндърланд.

О'Нийл не е бил на тъчлинията, откакто напусна последния си пост начело на Нотингам Форест през 2019 г. Independent посочва, че Рафа Бенитес също се обсъжда като опция от ръководството на Лестър. Съвсем наскоро той беше уволнен като мениджър на Евертън по средата на сезон 2021-22, но може да се похвали с бляскава автобиография във Висшата лига, в която също е служил на тъчлинията в Ливърпул, Челси и Нюкасъл.