Треньорът на Ювентус Маурицио Сари проведе различно интервю от обичайното, в което говори за любимите неща извън терена и дали има някакви ритуали преди мачовете на тима. Италианският специалист проведе онлайн чат с клубната телевизия на „бианконерите“:

Gulliver/GettyImages
20 снимки

„Като малък бях погълнат от Чарлс Буковски, благодарение на един мой много добър учител. Бийтълс или Ролинг Стоунс? Повече Стоунс. До преди 7-8 години, когато бях с приятелите на сина ми им пуснах тази музика. Тогава те ми казаха, че съм стар, но сега те са първите, които ме карат да им пускам музика от 70-те“, сподели Сари.

„Дали съм суеверен? Когато бях в Тоскана, имах място на паркинга, където винаги паркирах колата си. Момчетата забелязаха това и нарочно поставяха своите автомобили на него. Спомням си, че веднъж влязох в съблекалнята и казах на един от футболистите да си премести колата, за да не го правя по втория начин. Той не го направи, след което аз му взех ключовете и я преместих далеч от стадиона. Победихме с 2:0 и не можеха да ми кажат нищо“, добави още той.

Фен на Ювентус го попита дали иска да се върне към някой мач, който би искал да промени:

„Първият е в Рим за финала за Купата на Италия, а след това всеки мач от евротурнирите, защото това би означавало, че щяхме да продължим напред. В момента не съм с чиста глава. Гледах някои от нашите мачове,за да изчистя мнението си. Сега трябва да мислим, че ще играем през лятото, надявам се да е така, така че сега нека си починем. Защото сигурно ще се наложи да доиграем този и в следващите 14-15 месеца да няма прекъсване. Гледам стари мачове и всеки път, когато видя Милан на Саки, осъзнавам, че те са били двадесет години напред“, каза Сари.

„Никога не съм плакал публично, но понякога се озовавах сам вкъщи със сълзи на очи. Мисля, че това е част от страстта, която влагам в играта. Това не е признак на слабост, а на страст и сила да започнете отново. Имах конфликти през първите месеци в съблекалнята на Челси. След това, когато казах, че напускам след финала на Лига Европа, плаках, както и много от футболистите. Липсва ми Висшата лига, атмосферата около стадионите е фантастична. За година там никога не съм чул освиркване, феновете пристигат на стадиона заедно, стадионите са красиви и пълни. Не съм човек, който ще те потупа по рамото, а такъв, който ти казва ако си направил грешки. Имам най-добрите отношения с играчите си“, допълни треньорът на Ювентус.

„Две неща ме удивиха, след като поех тима. Заобиколени сме от любов на всяко място в Италия, но и от омраза. Това е нещо, което разбираш само ако си бил в Ювентус. Ние сме тези, които винаги са предпочитани от реферите, след това погледнете цифрите и ще разберете, че те вървят в съвсем друга посока. Лично аз бях освиркван в Неапол, където съм роден и дадох всичко. В Торино феновете на Фиорентина обиждаха майка ми и това ви йара да разберете колко омраза има към Ювентус“, каза Сари.