Легендата на Ливърпул Греъм Сунес коментира настоящата ситуация в Арсенал. Лошите дни за Микел Артета сякаш нямат край, като късно снощи "топчиите“ загубиха за пореден път. Този път у дома, пред 2000 свои фенове, лондончани бяха победени от Бърнли и още повече утежниха положението си. Въпросите за бъдещето на Микел Артета също са много, като испанецът е под огромно напрежение и никой не знае колко  търпение е останало на ръководството.

25 снимки

Според Сунес обаче, от Арсенал сами са си виновни за слабото представяне и не бива на футболните фенове да им е толкова тъжно за случващото се.

„Чета различни коментари, в които хората казват, че всичко това е тежко за гледане и е трудно. Феновете говорят как  трябва на Арсенал да се помогне и че на такъв гранд не отива подобно място в класирането. Аз искам да кажа на тези хора, че никой не е докарал Арсенал до това състояние освен самите те. На някои дори им е жал за тях, факт е, че там се допуснаха много грешки, а за тях нямам вина аз. Отборът е пълен с играчи, които не са се доказали, а не мога да си обясня какво прави Мохамед Елнени в тим от подобен ранг. За мен той е слаб и недоказан състезател и ако по някакъв начин от клуба желаят да си върнат старите позиции, нека си помислят хубаво за бъдещето. Честно казано на мен не ми е жал за нещата, които стават там, защото всичко в този клуб е сбъркано. В Ливърпул ситуацията е чудесна и нека те вземат пример и се учат от нас“, коментира Сунес.