Арсенал се провали още веднъж през този сезон. "Топчиите" загубиха с 0:1 от Бърнли и записаха 4 поредни домакински поражения в първенството за първи път от далечната 1959 година. Единственото попадение в мача всъщност беше автогол на Пиер-Емерик Обамеянг. Националът на Габон не се е разписвал за тима си от септември насам, а днес имаше малшанса да прати топката във вратата на Бернд Лено.

25 снимки

В началните минути Арсенал държеше топката, но не създаваше голови положения. Бен Мий блокира удар на Лаказет, а Джеймс Тарковски попречи на Сака да стреля към вратата на Ник Поуп. Бърнли можеше да поведе след четвърт час игра, но Крис Ууд пропусна от няколко метра с глава.

В 21-ата минута добър шанс се откри пред Роб Холдинг. Защитникът на Арсенал отклони центриране на Сака, но топката мина над напречната греда. Малко по-късно Поуп показа отличен рефлекс и изби удар на Лаказет. 

В атаките на лондончани липсваше скорост, но това се промени на старта на второто полувреме. За няколко минути "топчиите" на три пъти стреляха в очертанията на вратата, но нито Обамеянг, нито Сака успяха да преодолеят Ник Поуп.

Първият решителен момент в мача дойде в 58-та минута, когато Гранит Джака сдърпа с полузащитник на гостите и в следствие на удар без топката беше изгонен с директен червен картон, с което остави своя тим с 10 души. 

Това със сигурност намали мощта на гостите в нападение и в 73-та минута момчетата на Микел Артета бяха зашлевени с нов студен душ, след като Пиер-Емерик Обамеянг си вкара автогол в 73-та минута. Така беше оформено и крайното 0:1. 

Така Арсенал остана на шокиращата 15-та позиция, с 13 точки, на едва 5 пункта над зоната на изпадащите.