Легендата на Ливърпул Греъм Сунес сподели, че е бил принуден да използва нападателя Али Диа по време на престоя си като мениджър на Саутхемптън, въпреки че самият е знаел, че играчът е "безнадежден". 

Историята се е запаметила в фолклора на английския футбол. През 1996-та година Диа си осигурява пробен период със "светците", преструвайки се, че е братовчед на легендарния Джордж Уеа. Сунес беше подсетен за случая с този играч и влезе в малко по-сериозни подробности. 

"Това е страхотна история, много забавна. Някой в клуба беше получил обаждане, че братовчеда на Джордж Уеа е в Англия и иска клуб за проби. По онова време имахме хора на проби постоянно, тъй като съставът ни беше много малък", започна Сунес.

"Момчето се появи и разбира се, още след 5 минути вече можеше да се прецени дали може да играе или не. Точно толкова ни отне, за да разберем, че не е за нас. Беше безнадежден".

"Проблемът обаче беше, че нямахме достатъчно играчи да направи даже мач 8 на отбор и го задържахме за седмица. До края на седмицата имахме все повече и повече контузии. Уикенда играехме с Лийдс и Мат Ле Тесие се контузва след 20 минути, а той е единственият нападател, с който разполагаме. Огледах се, чудейки се какво да направя. Диа влезе и не издържа даже цял мач, беше ужасно. Все едно беше спечелил конкурс, за да тренира с нас", завърши любопитната си история легендата на "мърсисайдци". 

Ле Тесие добави шеговито, че вероятно е имал "честта" да бъде заменен с най-лошия играч някога във Висшата лига.