Бившият мениджър на Нюкасъл Греъм Сунес вярва, че всеки един фен на „джордитата” приема с две ръце идеята Майк Ашли вече да не е собственик на клуба от Севера в Англия. Дружество, ръководено от Амада Стейвъли, като зад него стои Мохамад бин Салман, има интерес да закупи тима от „Сейнт Джеймсис Парк”.

Ако се случи сделката, то това ще преустанови 13-годишният престой на Ашли в клуба, който въобще не е харесван от ревностните привърженици на емблематичния британски клуб.

„Всеки фен на Нюкасъл ще приеме тази вест радушно. От самото начало Ашли бе гледан като спасител, който е изключително богато човек, но колкото и да си богат, Висшата лига вече е много скъпо място за работа, ако искате да похарчите собствените си пари”, каза Сунес пред Sky Sports.

„Вярвам, че Нюкасъл може да се завърне към добрите си дни с нов собственик и може и да играе отново в Шампионската лига. Това се иска от всички фенове на клуба и Ашли да се махне. Ако някой даде точната цена, клубът ще бъде продаден”, каза още Греъм Сунес.

Сделката е придвижена сериозно и се очаква одобрението от Висшата лига.