Легендата на Ливърпул Джон Барнс е категоричен, че настоящият сезон във Висшата лига трябва да бъде довършен на всяк цена, независимо дали следващата кампания ще трябва да бъде отписана. 

Епидемията от коронавирус наложи спирането на на всички големи първенства в Европа, както и срещите от евротурнирите. За Висшата лига това спиране за момента е планирано до 4-ти април, когато може да се вземе ново решение по казуса. Според Барнс обаче независимо колко дълго отнеме настоящият сезон не бива да се зачерква. 

GettyImages/Gulliver
100 снимки

"Мисля, че първенствата трябва да бъдат довършени не само от гледна точка на Ливърпул, но за доброто на всички клубове. Става въпрос за изпадащи и промотиращис е отбори, освен за шампиона на страната. Това налага със сигурност да бъде довършено първенството", започна бившият английски национал. 

"Не знаем дали на 3-ти април няма да се отложи датата за още по-напред във времето. Независимо от това обаче сезонът трябва да завърши. Това означава даже и ако трябва да го играем до декември и да зачеркнем следващия", завърши противоречивото си изказване Барнс.