Легенадният бранител на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд сподели възхитата си от силата на Ливърпул и призна страха си от ера на доминация на "червените". 

Момчетата на Юрген Клоп имат убийствена преднина от 22 точки след 25 мача, която на практика им гарантира спечелването на първа титла в първенството от 30 години, като освен това отборът продължава напред в елиминационната фаза на Шампионската лига и ФА къп. Фърдинанд вярва, че силните години за "мърсисайдци" ще продължат. 

"Няма как да не уважаваш това, което Ливърпул правят, вършат невероятна работа. Точковият актив, който събраха през последните 2 години е зашеметяващ", започна англичанинът. 

"Заслужават уважение. Няма как да си късметлия, когато печелиш титлата. Знам го от личен опит, че трябва да си достатъчно добър, а не с достатъчно късмет, за да го направиш". 

"Те са отбор, който се гради за дългосрочна доминация. Съперниците им могат да погледнат в тяхна посока и да вземат пример. Те инвестираха в мениджъра си и неговите идеи и му дадоха време. Плодовете на тези усилия вече започват да се виждат", завърши Рио.