Легендарният голаджия на Арсенал Иън Райт се застъпи много сериозно за една от звездите на големия враг Тотнъм – Деле Али. Бившият английски национал се застъпи за младия си сънародник след срещата между „шпорите” и Рочдейл от 1/8-финалите на ФА Къп.

Али спечели дузпа при драматичното равенство 2:2, с което Тотнъм си заслужи преиграване на „Уембли”.

Голям срам за Тотнъм срещу последния от трета дивизия

„В мига, в който Деле Али падна в наказателното поле на Рочдейл в неделя, всички ножове вече бяха наострени и извадени още веднъж”, коментира Райт в колонката, която списва за „Сън”. „Деле е попадал в новините повече от веднъж заради това, че пада твърде лесно. Знаем, че в редица случаи е бил виновен.”

„Но да се твърди, че е симулирал за късната дузпа във ФА Къп е просто грешно. Имаше нарушение, уморено единоборство от защитник в Първа лига срещу играч със свежи крака, току-що влязъл от пейката. Деле е великолепен талант и ще бъде ключов за надеждите на Англия по време на Мондиала през лятото.”

Деле Али не го е грижа колко го оплюват

„Така че оставете го намира, благодарете се, че той играе за „трите лъва” и помислете добре върху следващия факт, ако все още го мислите за злия герой от неделя: дори мениджърът на Рочдейл Кийт Хил заяви, че дузпата е справедлива. Това би трябвало да е достатъчно за всички”, допълни още Райт.