Отборът на Тотнъм се изложи срещу скромния тим на Рочдейл в мач от петия кръг на ФА Къп. „Шпорите“ не успяха да се справят със съпротивата на последния в третото ниво на английския футбол и стигнаха единствено до равенство 2:2. Това означава, че в и без това натоварения календар на лондончани, ще бъде добавен още един мач – преиграването с Рочдейл.

Двубоят на стадион „Спотланд“ предложи много емоции за феновете. Домакините поведоха, за да се стигне до пълен обрат в полза на Тотнъм, а драмата настъпи в продължението на срещата, когато Рочдейл изравни и хвърли в екстаз привържениците си.

В цялата си история до този момент, двата тима не се бяха изправяли един срещу друг.

Наставникът на гостите Маурисио Почетино на практика смени целия си състав в сравнение с мача от Шампионската лига с Ювентус, завършил 2:2, а официален дебют като титуляр за лондончани направи Лукас Моура.

През първото полувреме очаквано Тотнъм имаше териториален превес, но късметът определено бе на страната на домакините. След няколко пропуска пред вратата на Рочдейл, възпитаниците на мениджъра Кейт Хил удариха първи. След добре организирана контраатака, Йън Хендерсън се измъкна от засадата и останал сам срещу вратата не сгреши за 1:0. Резултатът в мача бе открит в последната минута на първата част.

През второто полувреме Тотнъм взе нещата в свои ръце и показа класа. Дебютантът Лукас Моура успя да изравни за „шпорите“ в 59-ата минута, вдъхвайки спокойствие на своите.

Лондончани продължиха да атакуват все по-масирано и две минути преди края стигнаха до дузпа след нарушение срещу Деле Али. Зад топката застана Хари Кейн, който бе безпощаден.

Приказката за Рочдейл обаче не свърши дотук. В последната си атака към вратата на Тотнъм, домакините стигнаха до заветния гол. След центриране отляво, защитник на гостите не успя да изчисти добре топката, тя попадна в необезпокоявания Стив Дейвис, който с мощен шут до гредата изравни за 2:2 и осигури преиграване за своите на „Уембли“.

Победителят от сблъсъка ще срещне победителят от двойката Шефилд Уензди – Суонси.