Франк Лампард призна, че го чака трудна задача в опит да възроди закъсалия тим на Евертън, след като пое отбора след уволнението на Рафаел Бенитес.

Лампард бе назначен от „карамелите“ в понеделник, наследявайки отбор на 16-та позиция в класирането на Висшата лига, на четири точки от зоната на изпадащите. Бившият мениджър на Челси, говорейки на първата си пресконференция, след като пое тима от „Гудисън Парк“, е напълно наясно с тежката задача да вдигне отбора на крака.

Но Лампард е уверен, че може да отдалечи мърсисайдци от тройката на дъното и постепенно да превърне състава в претендент за по-високо класиране. „Разбирам, че в краткосрочен план работата е да подобря нашата позиция в класирането. В дългосрочен план е ясно, че това е клуб с големи амбиции, голяма история, огромна фенбаза и желание за прогрес. Има много работа за вършене, но съм много горд да получа тази възможност“, започна той.

Лампард вече се сдоби с нови попълнения след потвърждението на назначението си за мениджър, след като привлече за постоянно Деле Али от Тотнъм и Дони ван де Беек под наем от Манчестър Юнайтед. Той се цели в това да извлече максимума от Али, след като полузащитникът изпитваше сериозни трудности в Тотнъм, което се отрази и на мястото му в националния отбор на Англия. „Той имаше трудни периоди. Няма да търся оправдение за това, както и той, но си имаше причини. Работата ми е да започна нещо ново с него и да вкарам в обстановка, която му пасва и го кара да бъде играчът, който всички ние знаем, че е“.

Освен двете нови попълнения сред футболистите, Лампард се сдоби и с ново лице в треньорския си щаб – Ашли Коул, с когото двамата бяха съотборници в Челси и Англия. Официалният дебют на Лампард за Евертън ще бъде в домакинския мач срещу Брентфорд от четвъртия кръг на ФА Къп в събота.