Легендата на Челси Франк Лампард подкрепи решението на клуба да привлече английския национал Рос Баркли.

Само преди дни „сините” платиха 15 милиона паунда на Евертън за 24-годишния играч, когото искаха в редиците си още през лятото. Тогава Баркли дори премина успешно медицински прегледи в лондонския клуб, но впоследствие сам се отказа от сделката. И до днес се спекулира каква точно е била причината за тогавашното му решение.

Челси подписа със счупен доскоро английски национал

Сега обаче всичко е забравено, тъй като талантът пристигна на „Стамфорд Бридж”, където доста амбициозно избра фланелката с номер 8. За последно тя принадлежеше именно на Лампард, който е най-добрият реализатор в историята на Челси.

„Този трансфер дори не изискваше размисъл от страна на клуба. Срещу 15 милиона паунда получихме качествен играч като Баркли”, коментира Лампард. „Знам, че хората обсъждат как той още не е успял да разгърне максимално потенциала си, но след като плащаш 15 милиона паунда на пазар, където обичайно по-слаби футболисти се търгуват за 30-40 милиона, смятам, че Рос е чудесна покупка.”

Баркли взима номера на Лампард в Челси

Баркли все още няма официален мач през този сезон заради проблем с подбедреното сухожилие. Със сигурност с екипа на Челси той ще се опита бързо да спечели титулярно място, за да остане част от плановете на английския селекционер Гарет Саутгейт във връзка с Мондиал 2018.