Челси официализира трансфера на английския национал Рос Баркли. Полузащитникът подписа договор с лондончани в петъчната вечер и позира гордо с екипа им, съобщава сайтът на клуба. 

Бившият играч на Евертън парафира за следващите пет години и половина, като официално сумата за сделката не се съобщава. Но според английските медии тя е 15 млн. паунда. 

Това изглежда доста висока сума за играч, чийто договор с "карамелите" изтичаше след по-малко от половин година и в същото време не беше изиграл и минута през този сезон заради травма. Но все пак и двете страни изглеждат доволни от сделката. 

Челси изпревари за подписа му Тотнъм, който го искаше и през лятото. Интересното е, че в края на летния трансферен прозорец Баркли беше близо до трансфер на "Стамфорд Бридж" и дори отиде на прегледи, но в последния момент премисли и си тръгна. Сега такива обрати нямаше. 

"Наистина съм щастлив от този трансфер, нямам търпение да започна наново. Да получа втори шанс в клуб като Челси е наистина невероятно. Искам да продължа от там, където приключих миналия сезон и да отбележа много голове", заяви Баркли при представянето си.