Легендата на Челси Франк Лампард заяви, че Антонио Конте може да създаде династия в тима, след като с победата над Уест Бромич с 1:0 в събота, “сините” си осигуриха тазгодишната титла от Висшата лига.

Най-недооцененият възвиси Челси и Конте до короната!

По всичко изглежда, че от ръководството ще му предложат нов контракт, като настоящият е до лятото на 2019 година. Според Лампард, италианският специалист има нужните качества да поведе клуба към още множество успехи.

“Мисля, че Конте може да създаде династия. Ако си фен на Челси, се надяваш именно на това. Начинът, по който се представи тази година и резултатите, показват различна класа. Мисля, че трябва да бъде подкрепян и има нужда от това. Отборът е много добър”, каза бившият полузащитник на Челси.

В Италия тръбят: Конте си тръгва!

Лампард, който напусна “Стамфорд Бридж” през 2014 година в посока Манчестър Сити, допълни, че “сините” напълно заслужават титлата, но ги предупреди, че е възможно да им е по-трудно през следващия сезон.

“Те са най-силният отбор тази година. Последователността, желанието, качеството на тима – те го заслужават и заслужават този момент с техните фенове. Следващата година обаче ще бъде голям тест за тях. Съставът, с който играят сега няма да е изненада за никого и всички други отбори зад тях ще се завърнат по-силни”, каза още Лампард.

Раниери: Горд съм, че предавам щафетата на Конте

Лампард беше част от тима на Челси в периода от 2001 до 2014 година. Бившият английски национал е вдигал титлата от Премиър лийг три пъти, четири пъти е печелил ФА Къп и веднъж е триумфирал в Шампионскта лига през 2012 година.