Бившият полузащитник на Англия и Челси Франк Лампард е готов да влезе в ролята на мениджър, но чака правилната възможност, обяви самият той. 39-годишният бивш полузащитник вече е завършил образованието си, взел е и практическия си изпит на Стамфорд Бридж. А медиите го свързват с вакантния пост в клуба от Чемпиъншип Ипсуич Таун.

Освен това наскоро се появиха слухове, че футболистът може директно да замени настоящия мениджър на Челси Антонио Конте.

Ах, това сръбско самочувствие: Имали по-добър от Погба и Лампард

"Прекарах доста време в Челси през тази година, с часове трупах опит, казва Лампард пред британските медии. Вече направих всичко, което е необходимо, за да получа своя А лиценз в треньорската професия. Така че да - с правилната възможност в подходящото време, е много възможно да се хвърля в това предизвикателство", каза Лампард.

"Ако искаш да се върнеш във футбола, да покажеш как можеш да развиваш играчите, да им помогнеш да се развиват тактически и в същото време да бъдеш добър човек и добър мениджър, трябва да изчакаш своя момент напълно подготвен", допълни той.

Джерард и Лампард с ценни съвети за Пол Погба

Лампард има 106 мача за Англия в периода 1999-2014 година, спечели три титли с Челси във Висшата лига, четири пъти Купата на Англия и един път Шампионската лига. Той добави, че се надява на повече предложения за английските треньори и подкрепи Стивън Джерард да получи доверие.

"Когато Стивън Джерард е свързван с някакъв пост, веднага хората почват да говорят, че му трябва опит, за да работи. Но в крайна сметка, никой не се е родил с опит и този опит трябва да се натрупа някъде", категоричен е бившият халф на Сините от Лондон./ БТА