Офанзивният халф на Ливърпул Адам Лалана заяви, че той и съотборниците му са се пристрастили към печеленето на трофеи, след като триумфираха в Шампионската лига в края на миналия сезон.

Това бе първи трофей за "червените" под ръководството на Юрген Клоп, но утре те могат да спечелят втори, ако победят Фламенго във финала на Световното клубно първенство.

"Това е като пристрастяване, печелиш един медал и искаш още един. Искаш да печелиш още и още. Ние сме европейски шампиони и искаме да станем и световни шампиони. Не много хора могат да се похвалят с това. Имаме шанс да спечелим още един трофей, така че ще опитаме да го направим", коментира Лалана преди утрешната среща.

Утрешният двубой ще е повторение на мача за Интерконтиненталната купа през 1981-ва година, когато воденият от Зико тим на Фламенго разбива Ливърпул с 3:0 в Токио. Сега "мърсисайдци" са фаворити, но Лалана не очаква лесна победа.

"Ще бъде много тежък мач, Сигурен съм, че Боби Фирмино и Алисон ще ни дадат повече информация за тях. Гледахме мача им от полуфиналите. Те бяха динамични, агресивни, физически подготвени, така че ще трябва да се възстановим бързо след мача с Монтерей", заяви халфът на Ливърпул. /БГНЕС