Футболът за пореден път доказа, че е нещо повече от спорт. Както легендарният треньор на Ливърпул Бил Шенкли бе изрекъл: "Някой казва: "Футболът е въпрос на живот и смърт за теб". Аз отговорих: "Слушай, той е дори по-важен".

Това засвидетелстваха шепа фенове на Ливърпул, които посетиха двубоите на тима в рамките на 24 часа. Те бяха на трибуните, когато "мърсисайдци" загубиха от Астън Вила с 0:5 в Бирмингам в турнира за Купата на лигата, а часове по-късно бяха на стадиона в Доха, за да гледат своите любимци срещу мексиканския Монтерей.

Има фенове, които се гордеят, че присъстват на всеки мач на любимия отбор. При това обстоятелство два мача в рамките на 24 часа и разстояние от 3 339 мили, не спря малцина привърженици да посетят и двата двубоя.

Английското издание "Дейли Мейл" последва групата, която е чакала сутрешния полет в Бирмингам.  Неминуемо е имало разочарование във феновете след загубата на младежката формация на Ливърпул с 0:5 от Астън Вила, но след това те са изпитали насладата в Катар, след като са видяли победният гол на Роберто Фирмино в заключителните минути на двубоя с Монтерей в полуфинала на Световното клубно първенство.

Дейвид и Джоана Хилс са организирали екскурзията си в Близкия изток, след  което са научили датата на двубоя с Астън Вила. Това ги е накарало да променят плановете си, за да могат да бъдат и на двата мача. По този начин това се е превърнало в първата част от празненствата на 50-ия рожден ден на Джоана.
Пол Харт и Марк Монтгомъри също направиха това пътуване, за да видят Ливърпул в единственото състезание, в което не са виждали "мърсисайдци" да спечелят.

Необходима е огромна любов, за да наблюдаваш отбора си във влажната студена вторник вечер в Бирмингам, а след това да предприемеш седемчасов полет до Доха и да проследиш двубоя на тима си в Катар. Дори самият Юрген Клоп не го направи.