Ръководството на Челси се бави с отправянето на формална оферта за нов договор до звездата си Еден Азар. Причината е, че на този етап шефовете считат преговорите с вратаря Тибо Куртоа за по-важни.

Продажба на Иско финансира трансфера на Азар в Реал

Контрактът на белгийския страж изтича в края на следващия сезон (юни 2019 година). Азар от своя страна има действащо споразумение до лятото на 2020 година, но пък напоследък слуховете за негов трансфер в Реал Мадрид силно се интензифицираха.

Миналия месец Куртоа опита да разсее опасенията на феновете. „Дали Еден и аз се окуражаваме един друг да подпишем? Да. Той ми казва: „Ако подпишеш, и аз ще го сторя”, а аз му отвръщам със същото Смятам, че и двамата сме щастливи в Челси и са ни отредени солидни роли. Станахме шампиони на Англия два пъти в четирите сезона, в които играя тук, а може най-силните ни години да бъдат заедно в Челси”, сподели тогава вратарят пред „Лондон Ивнинг Стандард”.

Челси няма да продаде Азар на Сити за нищо на света

Малко по-късно самият Азар индикира, че може да подпише рекорден за историята на Челси контракт. Говори се, че новата заплата на офанзивния халф ще бъде 300 хиляди паунда седмично. „Не знам кой първи ще подпише своя договор”, бе коментарът на 26-годишният Азар.