Вратарят на Челси Тибо Куртоа направи сериозен намек, че би приел оферта от страна на Реал Мадрид. Белгиецът е желан от „белите“ и не е изключено в най-скоро време той да се озове на „Сантяго Бернабеу“.

Куртоа даде обширно интервю за белгийското издание Sport, в което заяви, че основна роля в решението му може да окаже семейството му – съпругата му и двете му деца, които продължават да живеят в Мадрид.

Куртоа познава отлично обстановката в испанската столица още от престоя си в Атлетико Мадрид от 2011 до 2014 година.

„Ако Реал се интересува от мен, то личното ми положение може да повлияе за един евентуален трансфер, да“, призна Куртоа. Той обаче допълни, че по-късно този месец ще седне на преговори с настоящия си тим Челси за нов договор.

„Семейният аспект е безценен, но пак повтарям, че в момента съм зает с преговори с Челси за удължаването на договора ми.“

„Личното ми положение е свързано с Мадрид, това е ясно на всеки. Двете ми деца живеят там заедно с майка си. Всеки ден говоря с дъщеря си във фейсбук. Тя често ми казва, че ѝ липсвам. Синът ми все още не може да комуникира по този начин. Ако понякога имам възможност, винаги се опитвам да си ходя в Испания. Не винаги е лесно. Да, сърцето ми е в Мадрид, това е логично и разбираемо“, каза още Куртоа.