Ръководството на Челси ще отхвърли безцеремонно всяка една оферта от Манчестър Сити за звездата си Еден Азар, пише "The Telegraph". Според британското издание лондончани не биха склонили дори при оферта, която ще счупи всички рекорди, а именно за 200 милиона паунда. 

Mirror: Ман Сити чупи рекорд със 150 милиона за Азар

Преди няколко дни медиите на Острова гръмнаха с новината, че мениджърът на "гражданите" Хосеп Гуардиола е обявил пред ръководството, че 27-годишният Азар е основна цел през лятото.

Както стана ясно обаче лондончани не са склонни на никакви преговори и за преминаването на Азар на "Етихад" и дума не може да става.

В същото време обаче към футболиста проявяват сериозен интерес от страна на Реал Мадрид, който също е склонен да сложи край на царуването на Неймар на върха на трансферните сделки и да предложи 200 милиона паунда за белгиеца.

Реал взривява Висшата лига, обира звездите с половин милиард

Челси все още таи мъничка надежда, че ще успее да задържи Азар в редиците си. Договорът му изтича през лятото на 2020 година, а "сините" правят всичко възможно, за да го убедят да поднови договора си. Те дори му предлагат заплата от 300 хиляди паунда на седмица, макар и да са наясно, че Азар отдавна си мечтае за фланелката на Кралския клуб.

Азар е незаменима фигура в състава на Антонио Конте. Този сезон той има 20 изиграни срещи за "сините" във Висшата лига, с осем гола и две асистенции.