Мениджърът на Евертън Роналд Куман заяви, че оттеглянето на Уейн Рууни от националния отбор на Англия е „добро решение както за него, така и за клуба”.

Уейн Рууни обяви края на кариерата си в националния

Тази вечер ветеранът трябва да излезе с екипа на „карамелите” за реванша срещу Хайдук Сплит от плейофите на Лига Европа. Вчера 31-годишният играч обяви края на своята кариера за „трите лъва”, в която изигра 119 мача и вкара рекордните 53 гола.

„Рууни имаше разговор със селекционера Гарет Саутгейт и взе своето решение, защото счита, че това е най-доброто за Евертън”, коментира Куман. „В тези ситуации решението винаги е на играча, а аз уважавам това.”

Футболният свят падна в краката на Уейн Рууни

„Ако стигнеш до груповата фаза на Лига Европа и в същото време играеш и за националния отбор, това е един много тежък режим. Формата на Рууни е много добра в момента. Само от него зависеше да реши кое е най-доброто.”

Най-смъртоносните в историята на Висшата лига

„Уважавам избора му, както бих и уважил, ако той беше взел различно решение относно бъдещето си като национал. Смятам, че решението му е добро както  него, така и за Евертън. То значи, че когато дойде международната пауза, той ще има малко повече време у дома със семейството си”, добави Куман.